Når kakerlakkerne kommer på besøg

Skulle du få øje på nogle kakerlakker, skal du gøre alt hvad du kan for at slippe af med dem, fordi de kan udgøre en sundhedsrisiko for resten af husets beboere. Som det natdyr kakerlakken er, ja så er den for det meste kun aktiv om natten og om dagen gemmer den sig hvor der er mørke og ikke mindst varme. Hvis man vil lede efter kakerlakker, så bør man kigge de steder i huset hvor der både er mørkt og varmt, herunder bag komfuret, køleskabet, fryseren og andre tilsvarende steder. Det at der er varmt og mørkt er de ideelle steder for kakerlakken at gemme sig om dagen.

Kommer der kakerlakker i boligen, ses det typisk som ekskrementer på gulvet og lugtgener som er meget karateristisk. Især lugten går man ikke fejl af, den minder meget om lugten af mug. For at holde dem væk og med til at sikre der slet ikke kommer nogen, er renlighed en nødvendighed, især de steder som er omtalt længere oppe i artiklen. Det er ikke altid det er nok med rengøring, men det er et af de steder man kan gøre en forskel selv.

Steder som man ofte springer over under rengøringen er steder som er svære at komme til, men det er noget man alligevel børe gøre alligevel med mellemrum. Undlader man at gøre det, sikre man optimale forhold for kakerlakken og det skal man helst undgå. Har man haft kakerlakker i boligen, skal man sørge for at få fjernet alle former for spor, især hvis der er personer i husstanden som er let modtagelig for sygdomme som f.eks. små børn og ældre mennesker. Når det bliver mørks og kakerlakkerne igen bliver aktive, så er de forholdsvis nemme at finde hvis man benytter en lommelygte eller en anden form for centreret belysning.

Når det angår kakerlakker, findes der flere udgaver rundt om i Danmark, som stort set alle sammen holder sig væk fra fugtige rum. Der findes dog enkelte arter som trives ret godt i fugtige omgivelser, men deter sjældent man støder på disse i Danmark.

Kakerlakker søger der hen hvor der er mad og når de først har været i ens mad, skal man smide det ud, for det vil være meget smittefarligt.

Der er flere metoder til at undgå kakerlakker, men det man skal have fokus på er, at man gør livet så surt for dem som muligt så de ikke har lyst til at slå sig ned. Man skal derfor sørge for, at de foretrukne gemmesteder, lukkes eller på anden måde blokeres.

Skriv et svar